Италия, Унгария и Кипър настояха Европейския съюз да призове изрично за

...
Италия, Унгария и Кипър настояха Европейския съюз да призове изрично за
Коментари Харесай

Италия и Унгария искат ЕС да призове за мирни преговори

Италия, Унгария и Кипър настояха Европейския съюз да призове категорично за помирение в Украйна и за мирни договаряния с Русия обратно на други членки на общността, която желаят твърда позиция по отношение на Москва, предадоха международните организации. 

Европейските водачи би трябвало да решат по какъв начин да подходят към предлагането другата седмица на среща на върха. Проектостановище за Европейския съюз на 30-31 май, което е забелязано от Ройтерс, разказва Европейски Съюз като “непоклатим в уговорката си да поддържа Украйна да упражни правото си на самозащита против съветската експанзия ”. То е било формирано на 19 май и в него не се приказва за мирни договаряния. 

На среща на посланиците от Европейски Съюз в петък обаче италианският представител е предложил промени в текста, заявявайки, че би трябвало да се упоменат мирни договаряния и неотложно помирение като една от първостепенните цели на Европейски Съюз. Това са декларирали участвали на срещата.

Предложението е било подкрепено от Унгария и Кипър, които бяха измежду най-големите критици на новия пакет евросанкции против Русия, който е блокиран от седмици поради вътрешни различия.

Унгария е срещу плануваното петролно ембарго, до момента в който Кипър има опасения за препоръчаната възбрана за имотни продажби на съветски жители.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР